Sape minat pulut mangga. Teringat resepi ni time musim mangga harum manis hari tu. Punya la banyak mangga sampai bagi je kat orang. Tiba-tiba mak cadangkan untuk buat pukuy mangga ni. Tak la susah mana.
Resepi Pulut Mangga Versi Kelantan
BAHAN-BAHAN:
500gm pulut
2 biji mangga
200ml santan
2 helai daun pandan
Garam dan gula secukup rasa
Air secukupnya
CARA MEMASAK:
1. Untuk memasak pulutnya, tanak pulut bersama air dan garam sehingga masak. Ketepikan.
2. Masak santan sehingga pekat kemudian masukkan daun pandan, garam, gula dan sehingga masak.
3. Angkat dan hidangkan bersama pulut dan juga hirisan mangga.
4. Sedia dinikmati.
Selamat Mencuba!!!
Resepi Kek Semolina
-
Nama Malaysia untuk resepi kek semolina ni kek suji. Bahan-bahan yg simple
dan senang nak dapat. Kek Semolina ni popular kat middle east dan rasanya
sangat...
0 comments:
Post a Comment