Thursday, 3 July 2014

Resepi Pulut Mangga Versi Kelantan

07:49

Sape minat pulut mangga. Teringat resepi ni time musim mangga harum manis hari tu. Punya la banyak mangga sampai bagi je kat orang. Tiba-tiba mak cadangkan untuk buat pukuy mangga ni. Tak la susah mana.

Resepi Pulut Mangga Versi Kelantan



BAHAN-BAHAN:
500gm pulut
2 biji mangga
200ml santan
2 helai daun pandan
Garam dan gula secukup rasa
Air secukupnya

CARA MEMASAK:
1. Untuk memasak pulutnya, tanak pulut bersama air dan garam sehingga masak. Ketepikan.
2. Masak santan sehingga pekat kemudian masukkan daun pandan, garam, gula dan sehingga masak.
3. Angkat dan hidangkan bersama pulut dan juga hirisan mangga.
4. Sedia dinikmati.

Selamat Mencuba!!!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 comments:

Post a Comment

 

© 2013 Koleksi Resepi Tradisional. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top