Sapo yang tak goma gulai ni bukanlah orang noismilan. Memang melotop gulai kalau kono cili api eh mo robong eh.
Jom kita lihat bahan-bahan untuk resepi rebung masak cili api ini.
Resepi Rebung Masak Cili Api
Bahan A
500g rebung (rendam semalaman)
200g udang
3 cawan santan pekat
2 batang serai
garam
Bahan B (kisar)
20 biji cili api
3 biji bawang merah
Cara Membuat
Rebung yang telah direndam dibersihkan dan direbus dengan garam sehingga mendidih dan lembut.
Tumis bahan B sehingga wangi dan masukkan rebung didihkan perlahan
Setelah mendidih, masukkan santan dan garam
Kacau supaya tidak pecah minyak. Apabila sudah pekat, tutupkan api
Memang terbaik kalau makan dengan nasi putih
*Udang tersebut juga boleh digantikan dengan daging salai dan isi perut
Resepi Kek Semolina
-
Nama Malaysia untuk resepi kek semolina ni kek suji. Bahan-bahan yg simple
dan senang nak dapat. Kek Semolina ni popular kat middle east dan rasanya
sangat...
0 comments:
Post a Comment